Tiptree marmelad

Lustigt ord. Marmelad. Man tror att det kommer från portugisiskans benämning på kvittenfrukten, marmelo. Man tror också att marmeladens ursprung går att finna i Mellanöstern och att den därifrån kom till Portugal, för att sedan ankomma Sverige i mitten av 1500-talet. Min barndoms favoritfrukost var rostat bröd med apelsinmarmelad. Ja, den funkar väldigt bra idag också. Men nu har jag utökat min repertoar med fikon- och aprikosmarmelad. Ja ni ser. Vuxenpoängen bara trillar in. Det bästa av allt är att vi har en av världens godaste och mest klassiska marmeladmärken i våra butiker. Nämligen Tiptree från Wilkin & Sons Ltd. Tiptree är en by i grevskapet Essex, i sydöstra England. Här har familjen Wilkins odlat frukt och kokat marmelad i nästan 300 år. Kom in och hitta din favorit. Det finns massor av härliga smaker, klassiska och exotiska,  och inte minst fina presentförpackningar.