Halloween – bus och godsaker

Den 1:e november firar vi Halloween, också kallad Allhelgonaafton. Dagens tradition där vi klär ut oss i läskiga kreationer, barnen vandrar runt bland husen och erbjuder vänliga grannarna bus eller godis, och vi skulpterar pumpor, kommer från USA. Men om man tittar långt tillbaka i tiden så kanske det var våra nordiska förfäder vikingarna som sådde fröet till denna högtid. De verkade uppskatta en bra fest. Och den bästa festen har ju ett inspirerande tema. Vad sägs om Höstblot? En fest för att fira hösten och mörkrets ankomst. Blot är ett offer till gudarna. Om de vandrade mellan husen och körde bus eller godis är oklart, men kan tänka mig att de borde fått bra utdelning. Nåväl. Halloween är i alla fall en kul tillställning som livar upp i höstmörkret. Och vem gillar inte att klä ut sig och äta godis? Ska ni gå bort och söker en trevlig present så vet vi hur man sätter ihop en vacker och smakfull presentkorg. Välkommen in till oss för bus och godsaker!