Tetips till Fars Dag

Den 11:e november är det Fars Dag. Här kommer några tetips till dig som söker annat än slipsar, långkalsonger och stickade strumpor, att ge till din älskade far i present.

Vad sägs om ett svart Lapsang Souchong med kraftig rökig smak? Teet placeras på bäddar ovanför brinnande trä och röken absorberas av tebladen. Ett kraftfullt och mustigt te, men ändå med en mjukhet. Som en elegant single malt whisky från Skottland. Fast te, från Kina…

Kanske pappa är mer åt Jack Sparrow hållet? Varför inte ett svart Romte? Fylligt och tungt med en tydlig smak av rom. Om pappa vill får han tillsätta några droppar mjölk för extra lenhet. Det hade säker Johnny Depp gjort.

Ett explosivare alternativ är Gunpowder. Ett hårt rullat grönt te som först har ångats, rullats och rostats och därefter torkats. Namnet kommer sig av att tepärlorna ser ut som svartkrut, vilka exploderar när teet bryggs. Även om det låter macho, så har det en eftersmak av jasminblommor.

Men är du osäker. Ta ett säkert kort som storsäljaren svart Earl Grey. Namngiven efter Charles Grey som var premiärminister i Storbritannien 1830-1834. Men för att visa pappa att han är något extra, föreslår jag Earl Grey deluxe. En lyxigare variant smaksatt med naturlig bergamottolja. Tänk att ett ord som deluxe sätter sådan guldkant på ett produktnamn. Säkert en fransk uppfinning. Bergamott däremot är en citrusfrukt från Italien vilket ger teet en härlig frisk smak.

Ja, som du hör finns det massor av tesorter att upptäcka. Om du går in till någon av våra butiker kan de berätta mycket mer. Med deras hjälp kommer du garanterat att hitta din pappas nästa favoritte.

Lycka till!

 

Ojvoj! Hur kunde jag glömma? Vi har ju också en tekalender med hela 24 olika tesorter. Den innehåller klassiker, nyheter och julteer. Funkar alldeles utmärkt som Fars Dag present!