Alla hjärtans dag 14 februari

I Dagens Nyheter den 11 februari 1957 kunde man läsa om Alla hjärtans dag, också kallat den lustiga amerikanska Valentin-traditionen. Det var dagen i februari, då herrar och damer, pojkar och flickor uppvaktar varandra med små presenter i trevliga paket, prydda med röda hjärtan. Hjärtepresenten kunde vara uppslupet skämtsam, eller mer allvarligt menad. Blommor var en passande present. – Hon får det hem och till Honom skickar Ni helt djärvt upp dem på kontoret! Ja, så stod det i artikeln.

NK tipsade också om aktuella presenter. Några förslag till Honom var – cigarett/körkorts-fodral, bomullsbatistnäsduk med TV-monogram, fotografiram med Ert foto (!), askkopp, vas eller något annat till bilen. Några förslag till Henne var – aftonväska, brevpapper, hjärtformade tvålar och små parfymflaskor, söta tändsticksaskar och elektrisk brödrost. Men också NK:s hemlagade choklad eller varför inte en burk gåslever.

Ja, det var andra tider 1957. Mycket har ändrats, tack och lov. Men att vägen till någons hjärta går via magen, gäller också idag. Oavsett om man är en Henne eller Honom, djärv eller försiktig person. Vi har ingen gåslever men däremot handgjorda praliner i superfina förpackningar.  Vi har också vårt eget Kärlekste, finns både som svart och grönt. Eller om du är lite försiktig så kan vi rekommendera vårt gosiga Kramkaffe. Välkommen in till oss för att köpa presenten till den du har kär!