First Flush Darjeeling

Varje år, högt uppe i området Darjeeling (Västbengalen) i Indien, så skördas årets första skörd – First Flush. Detta sker ungefär i mitten på mars beroende på väderförhållandena. Det svarta teet som kallas teernas champagne är blommigt och friskt med en tydlig strävhet och sötma som balanseras väl ut av en fyllig body. Kahls får i år skörden från en ännu högre höjd än tidigare, vilket innebär att teet kommer vara blommigare än någonsin. Efter Kahls önskemål kommer teet att rullas med lågt tryck under lång tid. En så kallad vintage roll. Detta gör att teet behåller sin blommiga karaktär och bladen får ett vackert skruvat utseende, både knopp och blad.

Darjeeling är det tedistrikt  i nordöstra Indien som anses producera de finaste teerna och är vida känt över hela världen för sina höga kvalitet.

First Flush är vårt exklusivaste te och går endast ut till butiker som har efterfrågan på det. Är du intresserad så kontakta din lokala butik. Teet beräknas ankomma aktuella butiker i slutet av mars eller början av april, beroende på när det skördas.