Vildkaffe från Etiopien

Mycket tyder på att kaffet har sitt ursprung i Etiopien. Vad kan då vara mer kittlande än att dricka ett vildkaffe från en urskog i sydvästra Etiopien? Kaffet är en nyhet i den spännande Micro LOT serien genom vilken Kahls lanserar specialkaffe i begränsad upplaga från unika kaffeplantager från världens alla hörn. Nu har turen kommit till Bench Maji Vildkaffe. Förutom att kaffet kommer från en speciell region i Etiopien, Bench Maji, så växer det också vilt i en urskog. Lokalbefolkningen har plockat kaffefrukter för hushållsbehov men mest använt träden som bränsle. Idag ombesörjs skogen av kaffebönder vilka rensar den från sly och annat ogräs men i övrigt låter den sköta sig själv. Att skörda kaffefrukterna i skogen är en tids- och arbetskrävande process vilken sker för hand. Skogen är belägen 1.500 meter över havet och arten är Arabica. Processmetoden är den naturliga metoden vilket innebär att man låter kaffefrukterna torka i solen. Bönorna är mellanmörkt rostade vilket ger kaffet en intensiv och fruktig smak, med en eftersmak av kola. Kaffet säljs i hela bönor och är lämpat för kaffebryggare. Det är Fairtrade och KRAV certifierat. Man kan inte utvinna så många bönor från varje skörd, vilket tillsammans med dess ursprung gör det till ett väldigt exklusivt och originellt kaffe. Så är du intresserad av en unik kaffeupplevelse, kontakta din närmasta butik.