Presenttips till Mors Dag

Sista söndagen i maj är det Mors Dag. Det är sedan gammalt. Eller i alla fall sedan 1919 då dagen instiftades som högtidsdag i Sverige. De nya högtidsdagarna skulle spegla välfärdsstaten och samhället byggas kring kärnfamiljen. Det fanns också instruktioner om hur dagen borde firas. Några var att mor skulle väckas med skönsång av barnen. Mor skulle också få kaffe och bröd på sängen, av barnen, tillsammans med en blomma och en gåva. Barnen skulle också sköta hushållssysslorna. Far hade det ärofyllda uppdraget i att hålla i det lite högtidliga eftermiddagskaffet. Exakt vad det innebar är lite oklart.

Vi tycker också att mamma ska hyllas med skönsång, blommor och presenter. De första två kan vi inte bistå med, men smakfulla presenter har vi desto mer av. Nedan kommer några tips om du behöver lite inspiration.

KAFFE – som du ser ovan har kaffet haft en central roll i firandet redan från start. Vi är ju lite experter på området och har massor av förslag på passande kaffesorter. Men kanske passar vårt ekologiska KRAM kaffe alldeles särskilt bra. Det är 100% Arabica och kommer från Peru. Det är mellanfylligt med god syrlighet och mild eftersmak.

TE – vi har ett te framtaget speciellt för världens bästa mammor. Vi kallar det Mammas Mirakel. Det är ett oemotståndligt fruktigt och sött svart te med gräddiga och blommiga undertoner.

CHOKLADPRALINER – du kan välja smaker själv ur pralindisken och få de packade i en fin liten ask. Eller så väljer du något av alla färdigpackade alternativ. Vilken mamma vill inte ha en lyxig pralin till morgonkaffet? Den gifter sig fint med skönsången…

TRYFFLAR – krämiga och välsmakande tryfflar i massor av härliga smaker.

CHOKLADKAKOR – mörk choklad av högsta kvalitet med frystorkade bär och kanderade rosenblad i en vacker förpackning? Det finns fantastiskt goda och vackra chokladkakor för alla mammasmaker.

SKORPOR – det finns en uppsjö av delikata skorpor, biscottis och kex. Varför inte kombinerat med en påse Mammas Mirakel?

LAKRITS – söt lakrits, salt lakrits, supersalt lakrits, chokladdragerad lakrits. Lakrits från Sverige, Danmark eller kanske Island. Har lakrits varit så här populärt någonsin? Kanske blir isländska Bombur Svartar, lakritskola täckt med mjölkchoklad, din mammas nya favoriter? De smakar väldigt bra tillsammans med Cava och Zinfandel. Bara en sån sak.

Med mera, med mera. Våra butiker är skattkammare fyllda med godsaker. Och behöver du hjälp så är det bara att fråga. Vi ser det som vår uppgift att hjälpa dig komponera den godaste och finaste presenten till Mors Dag. I år infaller Mors Dag den 26 maj så du har fortfarande gott om tid av planera, och öva på skönsången.

Välkommen till våra butiker!