Koffeinfritt kaffe

1906 togs världens första patent på koffeinfritt kaffe och äntligen kunde människor njuta av en kopp kaffe på kvällen utan att oro sig för att ligga vaken hela natten.

Nya MEXICANO är något så unikt som ett bryggmalet koffeinfritt kaffe som är både ekologiskt och Fairtrade-certifierat. Det består av ett högvuxet handplockat kaffe från ett kooperativ i Chiapas i sydöstra Mexiko. Vanligtvis skeppas kaffe från Latinamerika till Kanada eller Tyskland för att genomgå processen med att avlägsna koffeinet. Här görs allt på plats i Mexiko, vilket ökar kontrollen och minskar transporterna, till fördel för miljön.

Kaffet genomgår en så kallad ”Mountain Water Process”, där kaffet först blötläggs, innan det förs vidare till en tryckkammare där koffeinet frigörs i en helt ekologiskt process. När koffeinet avlägsnats torkas kaffet och skeppas till oss.

Kaffet har en lätt fruktighet med en lång och god eftersmak.