Burundi AA

Burundi AA är en nyhet i Masterpiece Collection, och det första Single Origin kaffet i densamma. Det vill säga att alla bönor har samma ursprung. I detta fallet tvättstationen Rubirizi som ligger 8 mil utanför Bujumbura i Burundi. Stationen byggdes 1990 och blev UTZ-certifierad 2016. Som en del i det projektet var Kahls med och bidrog med verktyg och skyddskläder för de 1400 bönder som säljer sitt kaffe till Rubirizi.

Burundi AA är ett fruktigt kaffe med inslag av röda bär och citrus, men även lång och intensiv eftersmak. Det är mellanmörkt rostat. För att stödja bönderna och kaffeodlarna i detta område kommer Kahls att plantera tre nya kaffebuskar, för varje såld påse Burundi AA. För att skapa högre avkastning och bättre inkomster för bönderna i framtiden. Så du köper inte bara ett fantastiskt kaffe, utan bidrar också till en god sak.

 

Masterpiece Collection är en serie uttrycksfulla specialkaffen med tydliga smakprofiler hämtade från några av världens mest spännande kaffeområden. En personlig serie för dig som söker en kaffeupplevelse utöver det vanliga. I serien ingår Impressionist, Expressionist, Cubist och Surrealist. Du hittar mer information om dessa under Nyheter.

UTZ Certified är en ideell organisation och märkning med syfte att skapa förutsättningar för en hållbar produktion av kaffe, kakao, te, roiboos-te, palmolja och bomull. Genom utbildning och information har jordbrukarna möjlighet att förbättra sin produktivitet, produktkvalitet och effektivitet med omsorg om människor och miljö. Det ger dem möjlighet att producera större volymer till lägre kostnader och höjer levnadsstandarden i jordbrukssamhällen.