Kallbryggt kaffe

Cold Brew är kallbryggt kaffe. Här tillreds kaffet med kallt vatten under en längre tid. Inte detsamma som iskaffe vilket oftast är bryggt kaffe med is. Fördelarna med kallbryggt kaffe är att du får en mjuk och koncentrerad kaffesmak. Det behåller mera koffein och genererar inte lika mycket syra och bitterhet. En perfekt sommardryck som både svalkar och piggar upp!

Ingredienser:
1 liter kallt vatten
70 g grovmalet kaffe (hela måttet)
1 st Cold Brew Coffee Maker (eller annan behållare)

Gör så här:
Fyll kannan med 1 liter kallt vatten. Fyll måttet med kaffe. 70 g kaffe är hela måttet. För ner måttet i vattnet och dra åt locket. Ställ kannan i kylen. Låt stå i 18-20 timmar. Häll upp i glas och du har ditt eget Cold Brew. Servera som den är, med is, eller med mjölk.

Tips:
Du kan experimentera med kaffesorter. Se nedan förslag. Du kan också prova dig fram vad det gäller antal timmar i kylen. Många rekommenderar 18-24 tim. Det är viktigt att kaffet är grovmalet.

Förslag på kaffesorter från Kahls:
Nicaragua Boaco
Corcasan
Lara Norma
Etiopiskt vildkaffe
Impressionist – Masterpiece Collection