Godare Jul

Årets julkampanj heter Godare Jul. Aldrig har ett kampanjnamn varit mer passande. Det är ju själva kärnan i Kahls The & Kaffehandel. Kaffet är godare. Teet är godare. Chokladen är godare. Allt är godare. Och är det någon gång på året man ska unna sig lite vardagslyx så är det väl under julen? Inför varje jul lanserar Kahls ett spännande sortiment av kaffe och te. Här samsas trotjänare med färgsprakande nyheter. Vad sägs om följande:

Julkaffe Ekologisk malet KRAV & FT 200 g– ekologiskt och Fairtradecertifierat julkaffe från Bench Maji i västra Etiopien. Kaffet är processat med den torra metoden, eller ”Natural” som den också kallas. Det innebär att bäret torkas med både fruktkött och skal kvar innan det tröskas. Kaffet har en god fyllighet, med många kryddiga toner och en eftersmak med inslag av kola.

Julkaffe Mellenrostat malet 250 g (UTZ) – Kahls klassiska Julkaffe. Ett mustigt kaffe med blandning av Brasil, Östafrikanska och Indiska kaffen. Ett smakrikt och fylligt kaffe som passar utmärkt till julmaten. I år är även UTZ certifierat.

Julkaffe Mörkrostat malet 250 g (UTZ)  – samma blandning som ovan fast mörkrostat.

Julkaffe Caramel Popcorn malet 120 g (UTZ) – ett kaffe varsamt smaksatt med Caramel Popcorn. Galet och gott!

Julkaffe Winter Spice malet 120 g (UTZ) – ett kaffe smaksatt med nejlika och kardemumma som ger både smak och doft av jul.

Te Svart Julte Pepparkaka ekologiskt – vad smakar mer ju än pepparkaka? Helt ekologiskt samsas kanel, ingefära, nejlika i en mustig blandning. Dofterna är intensiva, och för tankarna till barndomens pepparkaksbak.

Te Svart Julte – Kahls klassiska julte. Teet har en kryddig upplevelse som passar både till skinkan och ris à la Maltan. Det svarta teet innehåller klassiska julkryddor med en citrusig avslutning av naturlig apelsin och en fyllig cremearom som ger det lilla extra till julbordet.

Te Rooibos Julte – kryddigt och fylligt, efterliknar smaken av pepparkakor. Kryddorna i teet ger det en kraftfull smak samtidigt som cremearomen balanserar teet och gör det sött och fylligt.

Te Svart Glögg – ett fylligt och kryddigt svart te med de klassiska glöggkryddorna i fokus. Nejlika, ingefära och kanel som toppnoter i blandningen, tillsammans med klassisk apelsin i sann julstämning. Teet passar utmärkt både med och utan mjölk, men självklart bäst med en pepparkaka vid sidan av.

Te Ört & Krydd Julte Äpplefröjd  – med klassiska smaker av äpple, kanel och flera julkryddor får vi en varm julkänsla. Blandningen är toppad med klassiska kryddor så som kardemumma, nejlika, ingefära med flera. Vi har gett blandningen ett sting av chili, och rund sötma med smak av smörkola.

Te Grönt Julte Tomtegröt ekologiskt – här kommer en nyhet för i år. Ett ekologiskt, sött och nötigt grönt te som för tankarna till kaneldoftande risgrynsgröt. Detta te innehåller Genmai, som betyder rostat brunt ris på japanska. Används i klassiska Sencha Genmaicha, men i Tomtegröt samsas med julkryddor. Brygg på en lägre temperatur på 72 grader, för maximal sötma.

Te Rooibos Christmas Cake – i år erbjuder vi ett nytt rooiboste som för tankarna till den klassiska brittiska efterrätten christmas cake. Med tunga kryddor, toner av rom och fikon, så tar den en tydlig plats på julbordet. Passar utmärkt efter ett mastigt julbord, som en söt men kraftfull avslutning.

Te Grönt Julte – Kahls gröna julte med fruktig apelsin och fyllig romarom. Passar utmärkt till pepparkakorna såväl som till risgrynsgröten.

Te Svart Julte Lusse Lelle – med saffran som största inspirationskälla har vi skapat en blandning som tar smaklökarna på en resa till lussefika. Söt saffran, vanilj, kardemumma och grädde tillsammans med fylligt svart te, gör detta till en mustig smakupplevelse utöver det vanliga.

Te Svart Julte Äpple – ett svart julte för den som som vill ha ett friskare och fruktigare alternativ i tekoppen. Teet har en lätt rökighet och kryddighet av kanel, men en fruktig syra av grönt äpple som avslutas med söt knäck.

Påste Pyramid X-Mas blend – för den som vill ha en enkel kopp te men en fyllig, fruktig och varm julkänsla. Med klassiska julkryddor och fräsch apelsin är den en vinnare på julbordet för den som är ute efter ett finare påste. Produkten är Fairtrade och ekologisk.

 

Utbudet kan variera beroende på butik.

Välkommen till Kahls The & Kaffehandel för en Godare Jul!