Julens godaste julteer

Årets julteer är här. Svarta, Gröna, Ört & Krydd och Rooibos. Välj klassiskt julte eller smaksatta som Tomtegröt, Pepparkaka, Glögg, Lusse Lelle, Christmas Cake, Äpple & Kanel samt Äpplefröjd.

Tomtegröt är ett ekologiskt, sött och nötigt grönt te som för tankarna till kaneldoftande risgrynsgröt. Det innehåller Genmai som betyder rostat brunt ris på japanska. Det används i klassiska Sencha Genmaicha, som i Tomtegröt samsas tillsammans med julkryddor. Brygg på en lägre temperatur på 72 grader för maximal sötma.

Pepparkaka är ett ekologiskt svart julte. Här samsas kanel, ingefära och nejlika i en mustig blandning. Dofterna är intensiva och för tankarna till klassiskt pepparkaksbak.

Rooibos Christmas Cake är en nyhet som för tankarna till England och deras Christmas cake. Med tunga kryddor, toner av rom och fikon, så tar Christmas cake en tydlig plats på julbordet. Passar utmärkt som en söt men kraftfull avslutning.

Svart Julte är vårt klassiska julte. Teet har en kryddig upplevelse som passar både till skinka och ris à la Malta. Det innehåller många klassiska julkryddor med en citrusig avslutning av naturlig apelsin och en fyllig cremearom.

Grönt Julte med fruktig apelsin och fyllig romarom. Passar utmärkt till pepparkakorna och risgrynsgröten.

Rooibos Julte är kryddigt och fylligt. Det efterliknar smaken av pepparkakor. Kryddorna i teet ger det en kraftfull smak samtidigt som cremearomen balanserar teet och gör det sött och fylligt.

Lusse Lelle är en svart teblandning som tar smaklökarna på en resa till lussefika. Söt saffran, vanilj, kardemumma och grädde tillsammans med fylligt svart te gör detta till en mustig smakupplevelse.

Glöggte är ett fylligt och kryddigt svart te med de klassiska glöggkryddorna i fokus. Vi har nejlika, ingefära och kanel som toppnoter i blandningen tillsammans med klassisk apelsin. Teet passar utmärkt både med och utan mjölk.

Äpple Kanel är ett svart julte för den som som vill ha ett friskare och fruktigare alternativ. Teet har en lätt rökighet och kryddighet av kanel, men en fruktig syra av grönt äpple som avslutas med söt knäck.

Äpplefröjd är ett Ört & Krydd te med smak av äpple och kanel. Blandningen är toppad med klassiska julkryddor som kardemumma, nejlika och ingefära. Och den har en touch av chili, och sötma med smak av smörkola.

Utbudet kan variera mellan butikerna. Du kan alltid kontakta butikerna innan besök. Vissa butiker har också hemleverans. Du hittar kontaktuppgifter till våra butiker här på hemsidan.

Välkommen!