Recept kalla tedrycker

Ta det kallt! Gör dina egna svalkande tedrycker i sommar. Här får du tre läskande recept. Teet finner du i din Kahls The & Kaffehandel butik.

 

SVART TE EARL GREY CREAM

Klassiskt iste med en twist. Här kombineras toner av bergamott med gräddarom vilket ger drycken både friskhet och fyllighet.

Du behöver:

15 g Earl Grey Cream te

1 liter vatten

Apelsinskivor

Is

Gör så här:

Låt te och vatten stå i rumstemperatur i 2-3 timmar. Sila av och addera sötning om du önskar. Drycken gör sig också bra utan. Addera apelsinskal för ökad citruskaraktär. Fyll ett högt glas med is och häll över. Toppa med en apelsinskiva.

 

 

GRÖNT TE RIMFROST ORGANIC

Friskheten från päron, vetegräs, citron och hallon tillsammans med en grön sencha ger ett fantastiskt svalkande och gott iste.

Du behöver:

10-15 g Rimfrost te

1 liter vatten

Limeskivor

Is

Gör så här:

Låt te och vatten stå i rumstemperatur i 1-2 timmar eller i kylen 2 timmar.

Sila sedan genom en teeli tesil (finmaskig sil) och addera limeskivor, mynta. Fyll ett högt glas med is och häll över. Toppa med en limeskiva.

 

 

FRUKTTE SOMMARGOTT

Älskar du Pink Lemonade är detta drycken för dig! Malva ger syra som tillsammans med äpplebitar och gräddarom ger en syrlig men fyllig lemonad.

Du behöver:

10 g Sommargott te

1 liter vatten

Citronskivor

Socker eller sirap

Is

Gör så här:

Låt te och vatten stå i rumstemperatur i 1-2 timmar eller i kylen 2 timmar.

Sila och addera sötning i form av socker eller sirap efter behov. Lägg i några citronskivor. Fyll ett högt glas med is och häll över. Toppa med en citronskiva.