Julens nyheter

Då var det snart 1:a december och då börjar nedräkningen till julafton på riktigt. Som vanligt har vi ett stort utbud av julprodukter och flera nyheter.

Det populära julkaffet består av bönor från Parana i Brasilien, kryddat med Monsun Malabar (Indien) och Burundi. Finns som mörk- och mellanrost.  Vi tycker att kaffet från Parana har en kraftfullare smak jämfört med annat kaffe från Brasilien. Det gör att det passar utmärkt i vårt julkaffe.

Vårt ekologiska och Fairtrade-certifierade julkaffe kommer i år från Bench Maji i västra Etiopien. Kaffet är processat med den torra metoden vilket innebär att kaffebäret torkas med både fruktkött och skal, innan det tröskas. Kaffet har många kryddiga toner och en eftersmak med inslag av kola.

Årets nyhet vad det gäller smaksatt kaffe är Brända mandlar. Andra smaker är Apelsin och Winter Spice.

Utbudet av julteer är stort. Här finns svart te, grönt te, rooibos och ört/kryddte. Välj mellan rena teer eller spännande smaker som Pepparkaka, Lusse Lelle, Tomtegröt, Äpplefröjd, Christmas Cake, Vintersaga, Glögg, Äpple/Kanel och Polkagris. Svart te Pepparkaka och grönt te Tomtegröt är ekologiska.

I år har vi för första gången en egen julmust. Den är skummig, mustig och alldeles underbar som Askungen skulle sagt. Musten är framtagen av Brunneby Musteri. De tar också fram vår alkoholfria glögg som i år finns i tre smaker. Klassisk Röd, Äpple Saffran och nyheten Päron Ingefära. Den (Päron Ingefära) fick högsta betyg av vår egen smakjury med omdömen som julig, uppfriskande och glad. Så letar du efter en glad alkoholfri glögg finner du den hos oss.