Två nya Micro Lot från Kahls

Micro Lot är en serie ekologiskt specialkaffe med unik karaktär och fantastisk smak från en eller ett fåtal bönder inom ett avgränsat mikroområde. Micro Lot kommer i begränsade serier och alla produkter är både KRAV-märkta och Fairtrade­certifierade.

 

Edith Baca – Honduras

Mellanmörkt rostat, smakrikt och fylligt med subtila frukttoner och söt eftersmak.

Edith och hennes man köpte gården år 2010 och idag odlar de kaffe, cederträ, mango och persika. Edith tillhör kvinnokooperativet Amprocal, en grupp av likasinnade kvinnor som slog sig samman för att bearbeta och marknadsföra kaffet. Kaffet passar bra både som bryggkaffe och espresso.

 

Gerardo Carranza – Peru

Mörkrostat, intensivt och kraftigt med tydliga kakaotoner och söt eftersmak.

Gerardo odlar ekologiskt kaffe tillsammans med sin familj i norra Peru. Han är medlem i kooperativet Sol y Café i Jaén vilket Kahls samarbetat med sedan 2016. Premiet från Micro Lot kaffet återinvesterar Gerardo i ökad kvalitet och förbättrad arbetsmiljö. Kaffet passar bra både som bryggkaffe och espresso.