Påskens godsaker

I år kommer påsken sent. Påskafton är först den 16 april. Men det borde betyda större möjligheter för härliga dagar i solen. När barnen var små brukade vi kombinera årets första korvgrillning, med att leta påskägg. Det är ändå något speciellt med påskägget och godiset. Barnens påskägg rymde väldigt mycket samma godis som vilken lördagspåse som helst, men den hade också ett magiskt skimmer. Kanske var det solen, gemenskapen och jakten som bidrog.

Vi hoppas att du finner samma skimmer i våra butiker som är fyllda med godsaker inför påsken. Marsipan, choklad och naturligtvis vårt goda kaffe och te.

Årets påskkaffe är sött och fylligt. Toner av choklad och karamell märks tydligt i detta mustiga kaffe som också har en lång knäckig eftersmak. Kaffet är mellanrostat och bönorna kommer från Brasilien, Burundi och Indien (Monsun Malabar).

Det svarta påskteet består av svart te från Rwanda och grönt te från Kina, samt påskiga gula blomblad. Teet är fylligt med en friskhet från citrus och söta tropiska inslag från persika och ananas. Observera att persika har ersatt passionsfrukten i årets svarta påskte.

Vårt gröna påskte får sin nötiga karaktär från det storbladiga teet från Kina. Naturlig persika-, vanilj-och bergamottarom ger teet dess söta och fruktiga smak.