Tetips

För att lyckas med ett gott te krävs inte bara en bra råvara, utan också en korrekt bryggning. Nedan är brygg- och förvaringstips från Kahls teavdelning.

Bryggning

2-3 gram te per dl vatten = en dryg tesked te per liten kopp. En dryg matsked te för 1 liter vatten (vanlig storlek på kanna).

Svart te: kokande vatten 3-4 minuter.

Grönt te: 72-gradigt vatten 2-3 minuter.

Oolong-te: 72-gradigt vatten 2-3 minuter.

Vitt te: 72-gradigt vatten 2-3 minuter.

Rooibos: kokande vatten minst 3-4 minuter.

Örtteer: kokande vatten minst 3-4 minuter.

Kokpunkten för vatten är 100 grader (normalt lufttryck).

Förvaring

Löste förvaras bäst i lufttäta förpackningar, mörkt, torrt och inte bredvid andra livsmedel med kraftig doft.

 

Lycka till!