För att lyckas med ett gott te krävs inte bara en bra råvara, utan också en korrekt bryggning. Nedan är brygg- och förvaringstips från Kahls teavdelning.
Bryggning
2-3 gram te per dl vatten = en dryg tesked te per liten kopp. En dryg matsked te för 1 liter vatten (vanlig storlek på kanna).
Svart te: kokande vatten 3-4 minuter.
Grönt te: 72-gradigt vatten 2-3 minuter.
Oolong-te: 72-gradigt vatten 2-3 minuter.
Vitt te: 72-gradigt vatten 2-3 minuter.
Rooibos: kokande vatten minst 3-4 minuter.
Örtteer: kokande vatten minst 3-4 minuter.
Kokpunkten för vatten är 100 grader (normalt lufttryck).
Förvaring
Löste förvaras bäst i lufttäta förpackningar, mörkt, torrt och inte bredvid andra livsmedel med kraftig doft.
Lycka till!