First Flush Darjeeling Organic 2022

Darjeeling ligger i det bergiga Himalaya i norra Indien och är beläget på 2000 meters höjd. Darjeeling är berömt för sina unika smaker och anses producera några av världens mest exklusiva tesorter.

First flush, årets första skörd, är ett te av de första skotten och bladen som plockas på våren efter dormant*, och anses vara det finaste teet. Skotten, som mognat långsamt, ger en mjuk, nötaktig och söt smak. Här finns blommiga, fruktiga gräsiga och jordnära toner. Det finns också lite stramhet vilket ger en underbar balans och krispighet till koppen. Drycken har en ljus och gyllene bärnstensfärg. Det som gör First Flush så exklusivt förutom kvalitén och den eleganta smaken är att de produceras i en liten begränsad upplaga. Detta är höjdpunkten på året för många teälskare.

För årets First Flush samarbetar Kahls med Jay Shree Tea som blivit synonymt med premiumteer. Företaget har levererat teer av absolut högsta kvalité sedan 1945 och är kända för sina vackra, väldoftande och smakfulla produkter.

*tebusken vilar december till april och då samlar teet på sig vitaminer och mineraler

First Flush Darjeeling Organic 2022 finns nu i följande Kahls The & Kaffehandel butiker – Torp (Uddevalla), Allum (Partille), Kungsmässan (Kungsbacka), Avion (Umeå) och Mäster Samuelsgatan (Stockholm). Du hittar deras kontaktuppgifter under rubriken Våra butiker.