Fars dag presenttips

Den 13:e november är det Fars dag. Vi har presenten för pappan som har en slips för mycket i byrålådan. Och vem blir inte glad av kaffe, te och choklad?

Kahls har tagit fram ett Till Pappa Kaffe. Det är ett mörkrostat bryggmalet kaffe med intensiv smak. Kaffebönorna från Brasilien ger en söt och rund smakupplevelse och Monsun Malabar (Indien) ansvarar för ökad fyllighet. Som avslutning får pappa fantastiska chokladtoner av kaffebönor från Nicaragua.

För alla pappor som har en slips för mycket i byrålådan och föredrar te framför kaffe så kan vi rekommendera Svart Romte. Fylligt och tungt med tydlig smak av rom. Om pappa är mer åt det fruktiga hållet så har vi favoriten Farbror August. Ett fruktigt svart te med inslag av kokos och tropiska frukter. Eller så kör man på ett säkert kort Earl Grey Deluxe. En lite lyxigare Earl Grey innehållande 100% kallpressad bergamottolja.

Ett annat tips är Kahls kaffe- och tekalendrar. Årets tema är brev. 24 brev om kaffe och te. Genom breven får vi lära oss mer om produkterna och deras ursprung. Breven kommer i ett informationshäfte med smakbeskrivningar av varje sort, brygginstruktioner, och möjligheten att betygsätta så att man minns vilka som var ens favoriter. I år har kalendrarna fått en ny design.

Får man också slå ett slag för Marsipancigarrer från Bräutigams. Finns i pappiga smaker som Calvados, Irish coffee, Päroncognac, Romrussin med flera. Kommer i lyxiga förpackningar. Tycker man att cigarrer är för mycket så finns det också som marsipanbröd. Personligen är jag också förtjust i No Name från Haupt Lakrits. Rostad honungskaramelliserad mandel med vit choklad, två sorters lakrits och salmiak. Om pappa är en hårding vad det gäller hetta så finns ju också deras Svenskjävlar! som ska vara världens saltaste lakrits.

Välkommen in till Kahls The & Kaffehandel för fler förslag på goda grejer och presenttips till Fars dag!