Te

Vitt te

Vitt te

Det vita teet är det te som har kortast produktionssätt.

Det vita teet är det te som har kortast produktionssätt. Man plockar endast knopparna eller eventuellt ett blad och en knopp. Man låter teet sakta vissna ner för att sedan torka det. Den korta produktionen gör att man kommer så nära originalbladet på busken som möjligt. Smaken är oftast fin, elegant och med små nöttoner. Maximalt av teets välgörande ämnen finns kvar i bladet.

Svart te

Svart te

Det svarta teet är det mest vanliga i Europa.

Det svarta teet är det mest vanliga i Europa. Teet plockas, man låter det vissna och sedan rullar man teet. När man har rullat teet startar fermenteringen (oxidationen). Här låter man teet fermentera fullt, dvs. bli så svart som möjligt. Därefter torkar man teet med varmluft eller i ugnar. Fermenteringen har nästan förstört teinet, vilket gör att kroppen har lätt för att ta upp koffeinet som finns i teet.

Rooibos

Rooibos

Vanligaste är att man kallar det för rött te.

Rooibos är inte ett riktigt te. Rooibos kommer ifrån Sydafrika från plantan Aspalathus Linearis. Produktionssättet och sättet att dricka det på liknar dock te så mycket att det vanligaste är att man kallar det för rött te.

Ört & kryddte

Ört & kryddte

Ört- och kryddte härstammar från överallt i världen.

Ört- och kryddte härstammar från överallt i världen. Kryddblandningar från Indien och örtblandningar från den svenska landsbygden. Alla dessa blandningar har ett medicinskt syfte. Århundradens erfarenhet av naturmedicin har gett oss kunskapen om vilken växt som ger vilken effekt. Kanske kan du hitta något som du behöver här.

Oolong te

Oolong te

Oolongte är ett mellanting av svart och grönt te.

Oolongte är ett mellanting av svart och grönt te. Det kallas även för brunt eller ibland blått te. För att tillverka ett oolongte plockar man två blad och en knopp. Låter detta vissna för att sedan rulla teet eller knåda det. När tebladen mosas börjar teet att fermentera (oxidera). Denna process är kort, oftast låter man teet fermentera bara 30-40%. När tillverkaren är nöjd, avbryts fermentationen genom att torka teet. I ett oolongte får man en dryck med stora tunga smaker och med god fyllighet.

Grönt te

Grönt te

Det gröna teet är det te som växer med störst frekvens i Europa.

Det gröna teet är det te som växer med störst frekvens i Europa. Man anser att detta är det nyttigaste teet. För att tillverka ett grönt te har man en lite längre process än på vitt te. Man plockar två blad och en knopp. Bladen och knopparna får vissna innan de rullas eller formas. Därefter ångas eller steks teet för att bli av med det enzym som gör att teet kan oxidera och bli svart.

Fruktte

Fruktte

Fruktte är alternativet för de minsta i familjen.

Fruktte är det perfekta koffeinfria alternativet för de minsta i familjen. Torkade frukter blandas så att man får en härlig arom och en utsökt smak. Ett lite nyttigare alternativ för den som vill dricka något varmt till kvällsmaten.

Artistiskt te

Artistiskt te

Artistiskt te brukar även kallas för “Blooming tea” eller handgjort te.

Artistiskt te brukar även kallas för “Blooming tea” eller handgjort te. Tebladen knyts till kulor eller formas till små “tekonstverk”. Alla dessa teer är handgjorda. Ett stort arbete ligger bakom varje verk. Detta gör teet exklusivt och nästan lite godare än allt annat te.

I våra dagar blir det allt viktigare att alla människor behandlas rättvist och att kaffet har bra odlingsförhållanden. För att säkerhetsställa att det råder sådana omständigheter finns olika organisationer som jobbar med just detta. Kahls har valt att jobba med KRAV- och Rättvisemärkta kaffen.