Kaffe

Single Origin

Single Origin

Kaffe från en speciell farm eller kaffen från samma område.

Single Origin betyder att man tar ett kaffe från en speciell farm eller kaffen från samma område och blandar dessa. Det kan vara några farmer som går ihop och säljer sitt kaffe för att få lite mer volym etc. Man kommer nära ett Single Estate-kaffe, men inte hela vägen fram. Våra Single Origin-kaffen är noga provsmakade och rostade för att du skall få en kopp riktigt lyxigt kaffe, espresso eller vad du väljer att tillreda.

Blandningar

Blandningar

För att få den bästa smaken och aromen.

För att få den bästa smaken och aromen på t ex en espresso, är den ensamma bönan ibland inte tillräcklig. Då behöver man blanda den med andra ursprungsbönor. Resultatet beror på vilka bönor som blandas. På Kahls blandas och provas blandningarna noga och omsorgsfullt. Allt för att du skall få den perfekta koppen kaffe.

Espresso

Espresso

Espresson växer sig allt starkare i svensk kaffekultur.

Espresson växer sig allt starkare i svensk kaffekultur. Och vi på Kahls vågar påstå att vi var av de första att se denna nya “Kaffetrend”. I början av 50-talet kom många italienare till Sverige, en av de stora magneterna var SKF och dess stora fabrik i Gamlestaden, Göteborg. Vi hade på den tiden en egen butik på Artillerigatan som låg något kvarter bort. När Italienarna fick syn på de lättrostade varianterna påtalade de att kaffet skulle rostas betydligt mörkare. De fick följa med till rosteriet och instruera hur hårt kaffet skulle rostas och även vara med och komponera så att det även stämde smakmässigt. Den blandning som sen blev bäst innehöll Colombia, Brasilkaffe samt en Robusta. Under många decennier såldes mycket av detta kaffe, bland köparna fanns även rostarkollegor som inte fick någon ordning på sitt Espressokaffe.

Malet kaffe

Malet kaffe

Vårt kaffe finns i sex olika malningar som anpassats.

Vårt kaffe finns i sex olika malningar som anpassats efter olika bryggare och ändamål; allt från espressobryggaren till den största storhushållsmaskinen. Förpackningarna, som är återvinningsbara finns från 90g till 1kg. Kaffet ligger aldrig på lager i mer än några dagar vilket gör att vi alltid kan garantera ett absolut färskt kaffe. Vi erbjuder tre olika rostningar och blandningar: mellanrost, mellanmörk och mörkrost.

Smaksatt kaffe

Smaksatt kaffe

För speciella tillfällen kan det vara gott med lite smaksatt kaffe.

För speciella tillfällen kan det vara gott med lite smaksatt kaffe. Kaffe med smak av apelsin eller kardemumma. Vi smaksätter våra kaffen med aromer som är fria från allergener för att det skall passa alla. Sortimentet är brett och det jobbas ständigt för att förbättra och förfina.

Fairtrade

Fairtrade

Det är viktigt att alla människor behandlas rättvist.

I våra dagar blir det allt viktigare att alla människor behandlas rättvist och att kaffet har bra odlingsförhållanden. För att säkerhetsställa att det råder sådana omständigheter finns olika organisationer som jobbar med just detta. Kahls är certifierat enligt UTZ, Fairtrade, KRAV och ekologisk produktion.